Składniki na 1 bochenek

  • 145 g płatków owsianych
  • 4 łyżki nasion babki płesznik
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżka syropu agawy/klonowego
  • 135 g ziaren słonecznika
  • 100 g siemienia lnianego
  • 65 g migdałów/orzechów
  • 3 łyżek oleju kokosowego
  • 2 łyżki łyżeczka nasion chia (szałwia hiszpańska)
  • 350 g wody

Wykonanie

Do naczynia wlać wodę i wymieszać z syropem klonowym, olejem kokosowym i solą  czas 5 min temperatura 50 stopni.

Dodać pozostałe składniki  i wymieszać 50sek poz2. Masę przełożyć do małej – 25 cm – keksówki silikonowej, owinąć  folią spożywczą i odstawić na min 2 godz,/max24godz/ do lodówki.

Piec w temp. 160 stopni 35-40 min. Ostrożnie wyjąć z formy. Można dopiec ok 5-10 min  bez formy. Wypieczony powinien po postukaniu  od spodu dać głuchy odgłos.