Składniki na 1 bochenek
- 145 g płatków owsianych
- 4 łyżki nasion babki płesznik
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżka syropu agawy/klonowego
- 135 g ziaren słonecznika
- 100 g siemienia lnianego
- 65 g migdałów/orzechów
- 3 łyżek oleju kokosowego
- 2 łyżki łyżeczka nasion chia (szałwia hiszpańska)
- 350 g wody
Wykonanie
Do naczynia wlać wodę i wymieszać z syropem klonowym, olejem kokosowym i solą czas 5 min temperatura 50 stopni.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać 50sek poz2. Masę przełożyć do małej – 25 cm – keksówki silikonowej, owinąć folią spożywczą i odstawić na min 2 godz,/max24godz/ do lodówki.
Piec w temp. 160 stopni 35-40 min. Ostrożnie wyjąć z formy. Można dopiec ok 5-10 min bez formy. Wypieczony powinien po postukaniu od spodu dać głuchy odgłos.